Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp Group с оптимистични прогнози за бъдещето на еврозоната

13.03.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Въпреки икономическа несигурност в еврозоната и силната азиатска конкуренция, Европа и преди всичко Германия, ще остане основния ни пазар в обозримо бъдеще, заяви Андреас Лап, председател на Lapp Holding в официално прес-съобщение на компанията.

„Виждаме подем в Германия и Европа след свиването на пазара през Q4 2012 и Q1 2013. Това се подкрепя и от мнението на водещи икономисти. Въпреки това, ефектът от подема ще се материализира за Lapp Group едва през финансовата 2013/14 година.
През последната финансова година, Lapp Group отчете силен растеж във Великобритания, Русия, Украйна и Турция и това се очаква да продължи. В Германия, Федералното министерство на икономиката и технологиите прогнозира ръст от 0.4% за 2013 г. и 1,6% за 2014 г. Ние очакваме по-висок растеж”, коментира Андреас Лап.

"Европейските страни трябва да балансират бюджетите си по убедителен начин и да проведат необходимите структурни реформи, което автоматично ще бъде тласък на конкурентоспособността в еврозоната. За да бъдем в състояние да се конкурираме с процъфтяващите азиатски икономики, трябва да засилим научните изследвания и иновации.

ЕС поиска от държавите-членки да отделят 3% от своя БВП за научно-изследователска и развойна дейност до 2020 г. За да подпомогне тази цел, съюзът стартира програмата "Хоризонт 2020", с която ще осигури общо 80,2 милиарда евро помощ за изследователски институти, университети и малки фирми.

Фокусът на изследванията ще бъде върху най-големите предизвикателства на нашето време като енергията, продоволствената сигурност, изменението на климата и застаряването на населението. Технологично лидерство е от жизненоважно значение за успешното развитие на еврозоната”, допълни г-н Лап.

     
Източник: Lapp Group

Ключови думи: Lapp Group   Андреас Лап   Lapp Holding  

Област: Експертно  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...