Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Филкаб предлага нагревателни кабели Heat Trace

20.03.2013   |   Технологии
 

Фирма Филкаб предлага на българския пазар саморегулиращи се нагревателни кабели на английския производител Heat Trace. Те са предназначени за използване в трудни външни условия, включително при ниски зимни температури и замръзвания.

Саморегулиращите се нагревателни кабели не използват стандартните нагревателни елементи кантал или нихром, а полупроводник, който има свойството да изменя консумацията си в зависимост от температурата, поясниха от компанията. При повишаване на температурата на системата консумацията на кабела намалява, както и изходната енергия. Според производителите, консумацията варира от 30% до 110% от номиналната мощност на кабела и освен енергийно ефективни саморегулиращите нагревателни кабели са екологично и надеждно решение за борба с негативните последици на зимата.

"Друго голямо преимущество на този тип кабели е възможността им да се режат на точни дължини, т.е. имаме тръба 3 м, отрязваме си 3 м нагревателен кабел и го монтираме. Който има някакви познания в тази област знае, че обикновените нагревателни кабели се продават на фабрични дължини, които не могат да се променят, т.е. на нас ни трябват 3 м за тръбата, но нагревателя е 4 м и дори да компенсираме тази дължина със спирален монтаж, ние получаваме по-висока консумация на енергия от необходимата ни по задание.
Друг важен момент е лесната възможност за отклоняване на нагревателния кабел – при разклоняващи си водопроводи или снеготопене на покриви (улуци и водостоци) неговото използване е много удобно.

Саморегулиращи нагревателни кабели Heat Trace лесно могат да бъдат подвързани, наддадени или муфирани след механична повреда", допълниха от Филкаб.

     
Източник: Филкаб

Ключови думи: Филкаб   Heat Trace   нагревателни кабели  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...