Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB представи нова комутационна апаратура за високо напрежение - 10.04.2013

10.04.2013   |   Начало»Технологии
 

ABB представи иновативно комутационно решение, предназначено за приложения в електропреносната мрежа с високо напрежение (362-550 kV) по време на изложението Hannover Messe в Германия (8-12 април). Новият продукт DCB-FOCS вече е успешно внедрен в 420 kV пилотен проект в Швеция.

Прекъсвачът (DCB) има интегриран фиброоптичен токов сензор (FOCS), който според производителите улеснява проектирането на подстанции и значително намалява вредния отпечатък. Комутационната апаратура за високо напрежение се състои от въздушен прекъсвач, разединител и токов трансформатор като отделни компоненти, които изискват отделна инсталация, а устройство за измерване на ток е интегрирано в самия прекъсвач.

Оптичният сензор има цифров интерфейс, съвместим с IEC 61850 стандартите, дава възможност за лесен достъп до данни за подстанциите, както и за мониторинг и управление на ключовите им параметри. Окабеляването се състои от стандартни Ethernet кабели.

Според ABB новият продукт има много ниски изисквания за поддръжка и по-нисък вреден ефект върху околната среда по отношение на въглеродните емисии и продуктите, използвани при производство и обработка.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   DCB-FOCS   комутатори   токови сензори   Hannover Messe   Deutsche Messe  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...