Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Посетителите на Булконтрола са висококвалифицирани и се интересуват от нови възможности и решения

22.05.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В специално интервю за Electrical-Bulgaria.com Кристиан Иршик, управител във WAGO Kontakttechnik, споделя мнението си за изложението Булконтрола и представя новостите в продуктовата гама на немския производител.

Г-н Иршик, WAGO е сред участниците на Булконтрола в София. Защо решихте да участвате отново след прекъсване от няколко години?
През последните години Булконтрола се превърна в престижен търговски панаир. В ранните години на изложението на българския пазар имаше минимално търсене. Ако сравним числото на българските компании посетители на подобни западноевропейски изложения, то в последните няколко години се забелязва спад на български посещения на сходни изложби в Западна Европа. Това със сигурност се дължи на факта, че множество западноевропейски компании от сферата на автоматизацията са междувременно директно или чрез дистрибутор представени на българския пазар. Въпреки това е необходимо да се обърнем директно към български компании, за да предложим и представим новите си продукти и услуги в подходящ контекст. Булконтрола в този случай е идеалният форум с подходяща аудитория.

Какви са новостите в продуктовото ви портфолио и на кои ще акцентирате по време на изложението?
WAGO има широко портфолио от продукти за различни приложения. Както в областта на индустриалната автоматизация, така и в сградната автоматизация, WAGO разработи и представи нови и иновативни продукти. Тук трябва да споменем нашите свободно програмируеми контролери и куплери, който могат да бъдат интегрирани към различни BUS системи.

Нови са например последната фамилия от Ethernet контролери, BAC / IP контролерът, PROFINET куплерите, 8-каналният Eх модул, както и нашата WAGO FLEX ROOM концепция за сградна автоматизация.

Освен споменатите по-горе продукти в областта на клемите, трябва да споменем също нашата серия TOPJOB®S, която бе допълнително разработена, вземайки предвид специфичните изисквания на пазара.

В областта на конекторите и PCB клемните блокове трябва да обърнем особено внимание на нашата нова серия 2060 за LED индустрията, която направи истински скок в търсенето и продажбите.

Какво е мнението ви за Булконтрола в сравнение с други изложения на Балканския полуостров?
Посетителите на изложението Булконтрола имат квалификация и се интересуват много от нови възможности и решения. Интересът към енергетиката в България се увеличава в последно време, както и разбирането, че инвестициите в областта на автоматизацията водят до спестяване на средства при производството.

Това е валидно както за BMS и индустриални приложения, така и за сферата производството. Чрез Булконтрола от една страна успяваме да достигнем по-добре до българските експерти, а от друга - да развием и задълбочим важни контакти.

Какви други маркетингови инициативи планирате за тази година?
Последните ни дейности са концентрирани около семинари и практически обучения за автоматизация с WAGO 750. В България провеждаме множество обучения за инженерингови партньори, свързани с програмирането и използването на нашите контролери в областта, както на сградната, така и индустриалната автоматизация.
Интересът към нашите обучения е засилен и потвърждава, че сме на правилния път.
Смятаме също съвместно с нашите партньори да направим продуктови презентации и пускове на продукти за техни клиенти.

Идеята е да достигнем по-добре до компаниите за монтаж на електрооборудване и техни крайни клиенти, за които нашите разклонителни конектори 2273 за твърди проводници и универсалните конектори 222 за връзка между твърди и гъвкави проводници до 4 кв. мм представляват голям интерес.

Нашият изключително компактен термотрансферен принтер за всякакъв вид етикети и кабелни маркировки вече е представен в практиката от май месец тази година.

 

     
Източник: Electrical-Bulgaria.com; снимка: WAGO

Ключови думи: WAGO   Ваго   Кристиан Иршик   сградна автоматизация   електрооборудване  

Област: Експертно  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...