Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Шнайдер Електрик обогати портфолиото си за енергиен мениджмънт

Кондензаторните батерии VarplusCan и VarSet LV за компенсация на реактивна енергия са новото попълнение в портфолиото на Шнайдер Електрик, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от компанията. „Сред ползите от внедряването им са както прякото намаляване на разходите за енергия, така и косвените ползи, постигнати чрез намаляване на загубите.

Факторът на мощността (PF) описва съотношението между активната(kW) и реактивната(kVar) енергия и е стандартният измерител за ефективността на една електрическата система. При фактор на мощността под 1,0 се увеличават разходите за пренос на енергия, които се поемат от крайния клиент”, поясниха от компанията.

„Намаляването на хармониците и корекцията на фактора на мощността дават редица ползи. Това са намаляване на капиталовите разходи с до 30%, оптимизиране на размера на електрическа система, избягване на свръхразмер и ограничаване на излишен капацитет. Също така се постига намаляване на загубите на енергия с до 30%, оптимизиране на консумацията на енергия и намаляване на общата потребена енергия чрез снижаване на емисиите на CO2. Добрият фактор на мощността може да намали сметките за ток и загубите в трансформаторите и проводниците, като намаляват и глобите при фактуриране на по-ниски оперативни разходи с до 10%. Подобрява се енергийната система и надеждността на 3-фазното оборудване с до 18%.

Всичко това води до увеличаване качество на електрическата енергия за подобряване на бизнес-резултата чрез намаляване на непланираните прекъсвания и увеличаване надеждността на оборудването в цялата енергийна инфраструктура”, допълниха от Шнайдер Електрик.

     
Източник: Шнайдер Електрик

Ключови думи: Шнайдер Електрик   енергиен мениджмънт   кондензаторни батерии   фактор на мощността   хармоници  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...