Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

МИЕТ предлага за обществено обсъждане промяна в наредбите за устройството на електрическите уредби и мрежи - 03.06.2013

03.06.2013   |   Начало»Бизнес
 

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщи, че предлага за обществено обсъждане промяна в Наредба №3/09.06.2004 г. за устройство на електрическите уредби и електропроводни линии и Наредба №9 за техническата експлоатация на електрически централи и мрежи.

"С промяната се въвеждат допълнителни условия за експлоатацията на трансформатори с цялостно напълване, херметичен вид в трансформаторните постове. В настоящите разпоредби, касаещи изграждането на трансформаторни постове в жилищни и обществени сгради е дадена възможност вентилационните отвори на помещенията им да са свързани към коридори на мазета и затворени безистени. Липсата на естествена вентилация е предпоставка за образуване на взривоопасни газове, които се получават при недопустимо повишаване на температурата на трансформаторното масло в трансформаторите и вследствие създаване на условие за взрив", обясниха от МИЕТ.

Предложения по документа могат да се изпращат на e-mail: a.filipov@mee.GOvernment.bg.

     
Източник: МИЕТ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: МИЕТ   електрическите уредби   електропроводни линии   електрически мрежи  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...