Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp Group откри нов сервизен и логистичен център в Германия

10.06.2013   |   Инвестиции
 

Lapp Group откри новия си сервизен и логистичен център в Лудвигсбург с грандиозен шоуспектакъл в присъствието на около 600 гости, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от ВиВ Изоматик, представител на компанията у нас.

Центърът разполага с патентована технология за транспорт и автоматизирана система за управление на складовите наличности. Той се състои от три взаимносвързани зали  с обща застроена площ от 30 000 кв. м - повече от четири футболни игрища, плюс офис сграда с площ от 1500 кв. м. Фасадата е с 270 м дължина и 11 м височина, с 30 рампи за товарене и разтоварване.

"Инвестирахме над 50 млн. евро в новия център, което е най-голямата инвестиция в историята на компанията. Центърът ще бъде полезен не само за нашите клиенти, но и за служителите ни и за околната среда. Строителството му е важна крачка по пътя на устойчивия ръст на нашата компания", коментира Андреас Лап, председател на борда на директорите на Lapp Holding.

Благодарение на новия център клиентите на компанията вече могат да получават една доставка за всеки продукт от поръчката си вместо множество пратки от различни локации. Работниците в центъра ще работят в изцяло обезпрашена среда. Всички работни станции са проектирани с ергономичен дизайн.

В новия логистичен център работят 130 души – с 45 повече, отколкото в предприятията във Фрайберг и Корнвестхайм взети заедно - и капацитетът за съхранение е нараснал от около 70 000 кабелни барабани до над 90 000, с ÖLFLEX контролни и захранващи кабели и Unitronic сигнални и комуникационни кабели и системи.

"Новият център е построен в съответствие с най-модерните изисквания за енергийна ефективност. Надземната отоплителна система използва енергийно ефективни излъчвателни тръби, които осигуряват средна температура от 17-18 градуса.  На покрива е разположена фотоволтаична система с 4348 кристални модула с предвиден годишен добив на енергия от 1000 MWh. Това означава, че 72% от общото потребление на енергия в центъра ще се произвежда от възобновяеми източници", допълниха от ВиВ Изоматик.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: Lapp Group   ВиВ Изоматик   Lapp Kabel   кабели   производство на кабели   дистрибуция на кабели  

Област: Инвестиции  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...