Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Семинар на Ехнатон представи електроапаратура на Murrelektronik

24.06.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 10 юни т.г. в зала "Родопи" на Интер Експо Център, София се състоя първата от серия презентации на фирма Ехнатон, посветени на апаратурата за разпределителни табла на Murrelektronik. Гост-лектори на презентацията бяха Улрих Ул, инженер техническа поддръжка от Murrelektronik, Австрия, и Кристиян Туснович, регионален търговски мениджър на компанията за Централна и Източна Европа.

В първата част на презентацията инж. Ул представи гамата трансформатори на Murrelektronik. Присъстващите се запознаха с базовите модели MTS и MST, с изходящи напрежения съответно 230 VAC и 400 VAC/±15VAC, както и с усъвършенствания MTL (25 – 2 500 VA), с нов компактен дизайн и вградени мостчета, с които могат да се постигат различни напрежения. Сред акцентите в презентацията бяха и серията трансформатори с вграден изправител на напрежението MEN, гамата MTPS и MPL. Новост в портфолиото на производителя са трансформаторите по поръчка. „Клиентите ни могат да поръчат и по един брой от тях, не са необходими минимални заявени количества. Услугата се предлага за трансформатори с изходящи напрежения от 30 до 5000 VAC и работна температура от -25 оС до 60оС”, допълни лекторът.

Втората презентация бе посветена на импулсните захранвания Picco, Eco-Power, Eco-Rail, Evolution и Emparro. Лекторът акцентира върху по-новите модели за трифазни приложения Evolution, които се отличават с няколко иновативни функции. „Захранванията са трифазни, но при отпадане на една от фазите, продължават да функционират нормално. Притежават и възможност за краткотрайно претоварване с 50% до 4 секунди. Evolution+ има допълнителен алармен контакт, който сработва при пренапрежения. Emparro са предназначени за монофазни приложения. Всички устройства от гамата имат функция за алармиране при пренапрежение и претоварване с до 20% за 4 сек., заяви инж. Ул.

Новост в гамата на Murrelektronik е серията защитни компоненти за претоварване по ток и късо съединение MICO. Сред функционалните й характеристики лекторът посочи компактния дизайн, плавното включване на отделните канали през равни интервали от 75 ms, възможността за изключване на всички канали с един управляващ сигнал и др. Представени бяха моделите MICO Classic, MICO Speed Start, MICO Basic, MICO Fuse и най-новият MICO+, който позволява дистанционно управление и изпращане на сигнали към PLC при достигане на 90% от допустимия ток. Интерес предизвика буферният модул MB CAP Ultra, който съдържа кондензатор и се използва за поддържане на мрежата до 38 сек. на 10А при отпадане на захранването. Използва се само за 24 VDC. Предлага се в четири модела с различно време за поддържане на различен ток.

В третата си презентация инж. Ул представи гамата кабели и конектори на Murrelektronik, които се произвеждат в завода на компанията в Щолберг, Германия. „Конекторите се разделят в три основни групи: кръгли, конектори за вентили и Fieldbus конектори. Предлагат се в около 30 000 версии с различни материали за изработка, цветове на изолацията, за различни приложения – статични, динамични и в кабеловодещи вериги. Произвеждат се предимно от PVC и PUR (полиуретан), устойчиви са на химикали, смазки, агресивни среди и могат да се усукват до 180о/м, а някой от тях, като например за заваряващи роботи, и до 360о/м”, заяви лекторът. Присъстващите специалисти се запознаха подробно със сериите конектори М8, М12, MQ12, MSUD и конектори за хранително-вкусовата промишленост, изработени от неръждаема стомана с IP68 и IP69К и отговарящи на стандарта ECOLAB.

В края на семинара инж. Ул представи модули за децентрализирана периферия. „Murrelektronik предлага богата гама I/O модули с най-съвременни характеристики. Интерес представлява Impact 67/MVK за 8 конектора, всеки от които разполага със собствена светодиодна индикация на статуса. Всеки канал се следи поотделно и ако има проблем се изключва само той, а не целия модул”, подчерта инж. Ул. Гостите се запознаха и с инсталационната система CUBE 67 за четири конектора, при която може да се използва само един кабел за захранване и комуникация, и с MASI Fieldbus системата за ASI интерфейс.

Апаратурата за разпределителни табла на Murrelektronik бе представена и в магазините на Ехнатон в гр. Сливен (11 юни) и гр. Русе (12 юни).

     
Източник: TLL Media; снимка: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   електроапаратура   трансформатори   кабели   конектори   Murrelektronik  

Област: Събития  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...