Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЕЛИА произвежда командни табла за АЕЦ на Росатом

04.07.2013   |   Бизнес
 

Договор с руската държавна корпорация за атомна енергия е сключен с ЕЛИА за изработване на командни табла в Нововоронежката атомна централа - една от 21-те АЕЦ, които притежава Росатом. ЕЛИА е единствената фирма, сертифицирана от Росатом за изграждане на електросъоръжения за АЕЦ, заявиха от компанията.

Това стана явно в рамките на Деня на отворените врати в добричкия завод на 28 юни т.г., който премина под мотото "Произведено в ЕЛИА". На събитието присъстваха множество партньори на дружеството, сред които представители на електроразпределителните предприятия и клиенти от индустрията.

"Заводът вече е изградил над 50 обекта до ключ. Гордостта на специалистите са разработените над 15 уникални цялостни решения в електрозахранването и оборудването.

2013 е стратегическа за всички в ЕЛИА година,  през която се реализират едни от най-големите проекти на фирмата, като новото оловно производство в КЦМ Пловдив, заводът за автомобилни отливки на Монтюпе в Русе, реконструкции и модернизации на подстанции в Лукойл Нефтохим Бургас и др.", заявиха от ЕЛИА.

Председателят на надзорния съвет Георги Зарев отдели специално внимание на системите Retrofit и Sivacon, модулните подстанции, таблата със сеизмична устойчивост и много други. "Уникалните инженерни решения на конструкторите в Елиа са подплатени с качествена апаратура и оборудване на Siemens, ABB, Schneider Electric и други световни лидери", допълни г-н Зарев.

След презентацията гостите имаха възможност да разгледат производствените халета на завода и да се запознаят отблизо с продукцията му.

     
Източник: ЕЛИА

Ключови думи: Елиа   електросъоръжения   табла   АЕЦ   Росатом  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...