Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Елтрак България представи хибридна система за захранване на телекомуникационни станциии

02.09.2013   |   Технологии
 

Наскоро Елтрак България представи на българския пазар нова хибридна система за захранване на телекоми на фирма Olympian, съобщиха от компанията. „Технологията за осигуряване на хибридно електрозахранване за клетките на телекомите е екологична и пестяща гориво. Високата й ефективност е резултат от интегрирането на акумулаторен шкаф, токоизправители, правотокова дистрибуция към консуматорите, както и на контролер на телекомуникационната станция, захранван само от дизелов генератор”, поясниха от Елтрак България.

„При хибридната система с дизелгенераторно зареждане на акумулаторите работата на генератора се ограничава до минимум и служи само за зареждане на акумулаторния шкаф, след което преминава в режим на резерва. Когато акумулаторният шкаф се разреди до зададеното най-ниско ниво, генераторът се включва отново за подзаряд. Този цикъл на заряд/разряд намалява работните часове на генератора до минимум в сравнение с конвенционалния начин на електрозахранване само с генератор.

Предимствата на технологията на Olympian са по-ниските експлоатационни разходи. Те се дължат на намалената консумация на гориво, а оттам и на транспортните разходи за доставката му, както и на по-евтината сервизна поддръжка на генератора в резултат на до 60% по-малкото му отработени часове. Износването на двигателя също е минимизирано, тъй като той функционира в оптимален режим”, заявиха от компанията.

"На разположение са различни опции на хибридното оборудване Olympian в зависимост от изискванията на конкретния обект. Всеки стандартен модел на системата е осигурен с метален шкаф за външен монтаж, в който се намират системата за контрол и токоизправителите. Акумулаторните батерии са разположени в допълнителен шкаф, снабден като опция с охлаждане, което е необходимо за постигането на оптимална работна температура и за удължаването на експлоатационния им живот. В случай че средната температура на околната среда не надвишава 25°C, тази опция не е необходима.

Наличен е и специален калкулатор, чрез който може да се определи времето, през което системата може да функционира, захранвана само от акумулаторните батерии, както и годишните моточасове работа на генератора. Възможно е да се изчисли и възвращаемостта на инвестицията на база спестените средства от по-ниската консумация на гориво и от намалените експлоатационни разходи. Използването на тези инструменти гарантира правилния подбор на хибридната система в зависимост от работните условия на конкретния обект", допълниха от Елтрак България.

     
Източник: Елтрак България

Ключови думи: Елтрак България   телекоми   захранване   хибридна система   акумулаторен шкаф  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...