Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Шкафове на Rittal в новия лазерен ускорител в Германия

Rittal получи поръчка за над 450 сървърни шкафа 450 TS 8 от най-големия изследователски център на Германия в областта на физиката на елементарните частици Deuthches Electronen Synchrotron (DESY). В шкафовете ще бъдат инсталирани електронните схеми за новия Европейски рентгенов лазер за свободни електрони (XFEL).

Охлаждането ще се осъществява с помощта на друго решение на фирмата - Rittal LCP (Liquid Cooling Package), а мониторингът на вътрешната температура - чрез Rittal CMC III (Computer Multi Control).

"Вече сме използвали технологии от Rittal в предишни проекти. Продуктите на компанията отговарят на нашите високи стандарти, например по отношение на температурната стабилност и ниските нива на вибрация", коментира Юрген Либинг, управител на лабораториите в DESY.

XFEL ще произвежда интензивни, ултракъси рентгенови импулси светлина, чрез които учените ще могат да изследват например атомната структура на причинителите на болести, биомолекули, нови материали и многобройни други вещества, както и да филмират химически реакции.

Цялата система се състои от тунел с 5,8 км дължина и зала за експерименти с 4500 кв. м площ, като началната точка се намира в рамките на DESY в Хамбург, а крайната - в съседния град Шенефелд.

     
Източник: Rittal

Ключови думи: Rittal   DESY   XFEL   свободни електрони   линейни ускорители   ускорители на частици  

Област: Реализации  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...