Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

При участието си на МТП Пловдив акцентирахме върху мълниезащитата и защитата от пренапрежения

14.10.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Мария Миленкова, управител на ОБО Беттерманн България

Г-жо Миленкова, ОБО Беттерманн за поредна година участва като изложител на МТП Пловдив. Разнопосочни са мненията за нивото и мащаба на тазгодишното изложение. Каква е Вашата позиция?
ОБО Беттерманн си партнира с Международния технически панаир още от учредявянето на фирмата в България. Ние вече сме ясно разпознаваеми както с емблематични продукти като кабелни скари, така и като коректен и надежден доставчик. Ако преди години участието ни тук представляваше и повод за утвърждаване на споменатите фактори, днес на нашия щанд се срещаме с дългогодишни партньори и доволни клиенти. Обсъждаме бъдещи проекти, стараем се да усъвършенстваме сътрудничеството си, правим всичко възможно, за да бъдем близо до клиентите си, да им осигурим пълна подкрепа във всеки етап – проектирането, инженеринга, логистиката. Това е дълъг процес, но ние вървим по този път и това задава посоката и високите стандарти за всички колеги в бранша.

ОБО Беттерманн е добре познато име в бранша с авторитет на лидер в иновациите по отношение на произвежданата продукция. На какво акцентирахте при участието си на изложението?
В стогодишната си история фирмата не е спряла да развива технологии и да утвърждава стандарти. За акцент тази година избрахме една понякога подценявана у нас тема – мълниезащитата и защитата от пренапрежения. При попадане на мълния в една сграда опасностите могат да варират от пожар, повреда на уреди, огромни материални загуби, но също така и до застрашаване на човешкия живот. Единствената ефективна защита е добре организираната система на всички нива на риска. Благодарение на своя изпитателен център „БЕТ”, разработен съвместно с един от водещите институти в бранша - „Зьост”, ОБО Беттерманн създава и подлага на изпитание над 1500 продукта от различни материали, които гарантират комплексна система за мълниезащита и защитата от пренапрежения на всяко ниво. Тази система се изгражда на 4 нива:
- Системата уловители и отводители, които прихващат мълниите и ги отвеждат в заземителната инсталация. ОБО разполага с подходящи елементи и решения за почти всяко приложение – от взривоопасни инсталации за биогаз до високочувствителни фотоволтаични системи и електроцентрали.
- Следващият важен елемент са заземителните инсталации, които отвеждат 50% от генерираната енергия в земята и представляват свързващото звено със защитни устройства като например пренапреженовите защити.
- Третото ниво на защитата представляват системите за изравняване на потенциала, които безопасно разпределят останалите 50% от генерираната енергия и така предпазват уредите и хората в сградата от опасно възникване на искра или претоварване.
- Последното ниво на защита представляват пренапреженовите защити, които се монтират в главното електрическо табло. Пренапреженията възникват при директни или индиректни попадения на мълнии в системата или поради комутационни превключвания в самата мрежа. Затова пренапреженовата защита не е само защита от мълнии, а и от така познатите вече на много незащитени предприятия и домакинства смущения, свързани с преноса.

Тематиката, която засегнахте е доста актуална в момента. Към кой клиентски сегмент е насочена продукцията на ОБО?
Както вече споменах, ОБО Беттерманн предлага решения за мълниезащита и защита от пренапрежения за почти всяко приложение - както за индустриалните, така и за жилищните сгради, в които щетите от мълнии, а все по-често и от пренапрежения от смущения в преноса, са също със значителен мащаб. Близкото сътрудничество и ориентацията към желанията на клиента са основен приоритет на ОБО. Нашите служители са на разположение за съдействие при въпроси за продуктите, монтажа или проектирането, т.е. ние сме в услуга както на проектантите, така и на инсталаторските и строителните фирми и крайните клиенти. Развили сме професионален и гъвкав инженеринг, разполагаме с перфектна логистика. Това съчетано с традиционно високото качество на продуктите ни утвърждават като опитен и реномиран производител и надежден партньор и в този продуктов сегмент.

     
Източник: ОБО Беттерманн

Ключови думи: ОБО Беттерманн   Мария Миленкова   мълниезащита   защитата от пренапрежения  

Област: Експертно  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...