Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

GE представи нова технология за защита на електрически системи

04.11.2013   |   Технологии
 

GE представи новата технология ArcWatch, която осигурява сигурност и надеждност на електрическите системи, като позволява постоянна автоматична защита и селективност, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от GE Industrial Solutions.

"ArcWatch е първата технология в индустрията, която позволява при проектиране на електрически системи да се оптимизира селективността в режим на непрекъсната работа, като същевременно осигурява постоянна защита от електрически дъги. Технологията работи чрез комбинация от комуникационни алгоритми с продукти от портфолиото прекъсвачи на GE, като изполва механизми за селективно заключване на моментната зона и за разпознаване формата на вълната, за да се задействат само най-близките до точката на инцидента прекъсвачи, което се случва за по-малко от 4 милисекунди", обясняват производителите.

ArcWatch е подходящо решение за защита на електрическите системи в болнични заведения, където постоянната и едновременна сигурност и надеждност са от съществено значение за здравето и живота на пациентите. Технологията позволява безопасно отстраняване на повреди и поддръжка в режим на работа на електрическите системи, както и локално ограничаване на щетите посредством прекъсвачи.

Системите, снабдени с ArcWatch, намаляват въздействието на електрическата дъга до <8 кал./см², което води до снижаване на изискванията за използването на лични предпазни средства. Технологията е имплементирана в сериите прекъсвачи EntelliGuard, Record Plus и Spectra RMS на GE.

     
Източник: GE Industrial Solutions

Ключови думи: GE Industrial Solutions   електрическите системи   електрически прекъсвачи  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО Беттерманн

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...