Electrical Bulgaria  

GE представи нова технология за защита на електрически системи

GE представи новата технология ArcWatch, която осигурява сигурност и надеждност на електрическите системи, като позволява постоянна автоматична защита и селективност, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от GE Industrial Solutions.

"ArcWatch е първата технология в индустрията, която позволява при проектиране на електрически системи да се оптимизира селективността в режим на непрекъсната работа, като същевременно осигурява постоянна защита от електрически дъги. Технологията работи чрез комбинация от комуникационни алгоритми с продукти от портфолиото прекъсвачи на GE, като изполва механизми за селективно заключване на моментната зона и за разпознаване формата на вълната, за да се задействат само най-близките до точката на инцидента прекъсвачи, което се случва за по-малко от 4 милисекунди", обясняват производителите.

ArcWatch е подходящо решение за защита на електрическите системи в болнични заведения, където постоянната и едновременна сигурност и надеждност са от съществено значение за здравето и живота на пациентите. Технологията позволява безопасно отстраняване на повреди и поддръжка в режим на работа на електрическите системи, както и локално ограничаване на щетите посредством прекъсвачи.

Системите, снабдени с ArcWatch, намаляват въздействието на електрическата дъга до <8 кал./см², което води до снижаване на изискванията за използването на лични предпазни средства. Технологията е имплементирана в сериите прекъсвачи EntelliGuard, Record Plus и Spectra RMS на GE.

     
Източник: GE Industrial Solutions

Ключови думи: GE Industrial Solutions   електрическите системи   електрически прекъсвачи  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...