Electrical Bulgaria  
Вайд Бул
Вайд Бул

АББ представи ново поколение 145 kV газоизолирано КРУ

08.11.2013   |   Технологии
 

АББ представи 145-киловолтово газоизолирано комплектно разпределително устройство от ново поколение с опростен модулен дизайн и по-лесен монтаж, съобщиха от компанията.

Според производителите новото поколение устройства дават възможност за намаляване на изолиращия газ SF6 с до 60%, а на теглото - с 13% в сравнение с предните модели. Системата е проектирана за номинално напрежение от 145 kV и може да поеме номинален ток до 3150 A. Тя има капацитет да осигурява защита за електрически мрежи с номинален ток на късо съединение до 40 kA.

"Новият продукт е проектиран и разработен в тясно сътрудничество между световните експерти в технологиите за газоизолирани КРУ и Компетентния център по газоизолирани КРУ (GIS) на Китай. В съответствие с политиката 'в държавата, за държавата' на АББ, продуктите, произвеждани тук, ще обслужват нуждите на местния пазар в Китай, както и на други пазари по света", обясниха от компанията.

При технологията на КРУ с газова изолация ключовите компоненти, включително контакти и проводници, са защитени с изолиращ газ.

"145-киловолтовото газоизолирано КРУ от ново поколение е проектирано за по-лесен монтаж, експлоатация и обслужване, същевременно гарантирайки надеждност. То осигурява значително спестяване на пространство, тегло и изолиращ газ SF6, което го прави щадящ околната среда и идеален за приложения с ограничено пространство", коментира Джандоменико Ривети, ръководител на бизнес направление „Високо напрежение” на АББ в рамките на дивизия „Енергийни продукти” на компанията.

     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   КРУ   разпределителни табла   газова изолация  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО Беттерманн

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящоОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...