Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Работим по знакови проекти у нас и в чужбина

18.11.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Иван Попов, управител на DTS


Уважаеми г-н Попов, през месец октомври DTS проведе традиционния си семинар Technical day. Как протече събитието и какви продукти представихте?
В третото издание на семинара Technical Day, организиран от DTS в сътрудничество с френската компания Socomec и японската Terasaki, взеха участие около 120 специалисти в областта на държавната администрация, електроизграждането, енергетиката, информационните технологии, строителството и в други бизнес направления.
Програмата включваше лекции за най-новите разработки на двете компании в областта на електрическото оборудване за превключване, контрол и защита, на системите за автономно електрозахранване и компонентите за фотоволтаични паркове. Бяха представени най-новите решения на Socomec за оценка на енергийната ефективност и свързания с тях безплатен конфигурационен софтуер Easy Config, както и новите иновативни технологии на Terasaki, приложени в техните модулни MCCB и въздушни ACB автоматични прекъсвачи.


Как оценявате сътрудничеството с партньорските фирми Socomec и Terasaki?
Socomec е семейна компания, основана през 1922 г., с настоящ оборот от 443 млн. евро. В структурите й работят 3200 специалисти в 9 завода и 25 представителства на 5 континента. В България се представлява от DTS от 1995 г., като през 2008 г. бе постигната лидерска позиция в сегмента на UPS, дадена ни от независимо маркетингово проучване на IDC.
Terasaki Electric също е семейна фирма, основана през 1923 г., с настоящ оборот от 420 млн. долара и 1950 служители в 5 завода. Развива производство в 3 направления - автоматични прекъсвачи, корабно електрообзавеждане и индустриални електроизмервателни системи. Оценката за сътрудничеството ни с тези компании е позитивна и в двете посоки, което се доказва от възходящия оборот и утвърждаването на продуктовите марки Socomec и Terasaki като символи за най-високо качество.


Кои от техните продукти са най-интересни за българския пазар?
UPS-ите на Socomec от фамилията Green Power в мощностния диапазон от 10 kVA до 400 kVA с изходен фактор на мощността, равен на единица и коефициент на полезно действие над 96%, практически нямат аналог предвид обезпечаването на големи икономии в електропотреблението и ред функционални предимства в сравнение с конкурентните изделия от същия клас.
Разединителите от фамилията SIRCO и SIDERMAT, ръчните и байпасни превключватели от фамилиите COMO и SIRCOVER, АВР от фамилията ATyS, измерителите от фамилиите DIRIS и COUNTIS, мрежовите анализатори DIRIS N, токовите трансформатори, предпазителите и защитите от свръхнапрежение на Socomec са добре познати и търсени продукти вече и на българския пазар.
Модулните и въздушните автоматични прекъсвачи на Terasaki имат значително по-висока надеждност от конкурентните у нас, тъй като са произведени в Япония, като в същото време цените им не са по-високи от аналогичните продукти на Schneider, Siemens, ABB, General Electric и др.


Кои са приоритетните области на реализацията им?
Socomec е световен технологичен и пазарен лидер в сегмента на разединителите, известни като умшалтери, в сегмента на автоматичните превключватели или още АВР, както и при интегриращите се в сградната автоматизация системи за електрически измервания и контрол с цел повишаване на енергийната им ефективност.
Работим активно с проектанти на електроинсталации, с производители на електрически табла, с доставчици и инсталатори на дизелгенератори, с инженерингови фирми по изграждане на фотоволтаични паркове, със системни интегратори за електрообзавеждане и структурно окабеляване и с различни други производители и асемблатори на електроапаратура за ниско напрежение.
По отношение на системите за автономно електрозахранване приоритет за нас имат клиентите на висок клас оборудване предимно за дейта центрове, бизнес сгради, големи търговски вериги, новоизграждащи се болници и индустриални предприятия, като в същото време запазваме традиционно добрите си и продуктивни партньорски взаимоотношения с големите системни интегратори в компютърния бранш.


Разкажете ни за някои от последните проекти, в които участвате с оборудване на Socomec и Terasaki.
С UPS-и на Socomec оборудвахме новите терминали на летищата във Варна и Бургас, новата сграда на Корпоративна банка, Телевизия 7 дни, изпълнихме автономното електрозахранване в два големи телекомуникационни проекта в Нигерия и Руанда, в ход е проект за взривообезопасени електрически табла на Девня цимент и др. Електрическите табла в двата ни международни телекомуникационни проекта са изградени от българска фирма с продукти на Terasaki.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: DTS   Иван Попов   Socomec   Terasaki  

Област: Експертно  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...