Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Eaton представи управление на контролно реле easy800 чрез мобилно приложение и смартфон

18.11.2013   |   Технологии
 

Eaton представи управление на контролно реле easy800 чрез мобилно приложение и смартфон, съобщиха от компанията. Новото мобилно приложение easyRemote Display за операционна система Android (версии 2.2-4) позволява на потребителите да виждат цялата текстова информация и функции на контролното реле easy800 на стандартен смартфон и да го контролират дистанционно. Комуникацията между телефона и контролното реле се извършва чрез Bluetooth. Това позволява на потребителите да комуникират с контролера като се намират извън шумни и опасни зони. Мобилното приложение easyRemote Display не само подобрява лекотата на използване, но и същевременно увеличава безопасността на работа, заявиха от Eaton.

"Независимо от необходимата операция, като например показване на текстова информация от дисплея, промяна на режима на работа, настройка на дата и час, промяна на параметрите на функционален блок, проверка на електрически схеми или програмиране, мобилното приложение easyRemote Display прави всички тези функции възможни. То позволява на потребителите ефективно да контролират и управляват няколко машини или съоръжения със смартфон на разстояние до 10 м. Приложението е разработено за операционна система Android и с него се работи много лесно. Например контрастът на дисплея на приложението може да се настрои и увеличи лесно чрез цветова схема. Това ще направи дисплея ясно видим дори при ярка слънчева светлина или осветление. Така се гарантира гладко изпълнение на работните процеси. Можете да изтеглите приложението безплатно от www.eaton.eu.

Всички контролни релета easy800 са оборудвани с Bluetooth адаптер (EASY800-BLT-ADP). Всеки Bluetooth адаптер има уникален адрес и 8-цифров пин номер, който служи като код за сигурна комуникация със смартфона. По този начин всеки неоторизиран достъп е невъзможен.

Мобилното приложение easyRemote Display е добър пример за философията за стегнато производство на Eaton, при която най-новите ИТ технологии се свързват с конвенционални PLC (линия за електропредаване) и HMI (човеко-машинен интерфейс) технологии. Тази стратегия цели увеличаване на производителността на машините и съоръженията чрез използването на съвременни решения за автоматизация за намаляване на изискванията към потребителя и отваряне на системите за бъдещи изисквания. Eaton е една от водещите сили в тази област в световен мащаб, особено по отношение на своите иновативни технологии SmartWire-DT и HMI/PLC.

Серията контролни релета предлага голяма гъвкавост при използване. Със своите функционални блокове, като например PID контролерите, математическите функционални блокове, широчинно-импулсната модулация, високоскоростните броячи и др., easy800 предлага решения за широк кръг задачи за управление и регулиране в областта на индустрията и търговията. Аналоговата и цифровата разширяемост, свързаността със стандартни системи, мрежовата комуникация, както и мрежовите възможности чрез easyNet, превръщат easy800 в най-мощното контролно реле от този вид на пазара", допълниха от компанията.

     
Източник: Eaton

Ключови думи: Eaton   контролни релета   easy800   easyRemote   приложение  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...