Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Schneider Electric и DONG Energy ще електроснабдяват заедно отдалечени острови

14.12.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Schneider Electric обяви споразумение за технологично и търговско сътрудничество с DONG Energy, едно от водещите енергийни дружества в Северна Европа, базирано в Дания. Партньорството между двете компании има за цел да позволи на операторите на електрически мрежи на отдалечени или изолирани острови да увеличат дела на енегрия от възобновяеми източници, като същевременно запазят стабилността и надеждността на мрежата.

"Само в Европа има най-малко 286 острова, отделени от континенталните мрежи. Тези изолирани островни мрежи често са силно зависими от дизела и имат високи разходи за електроенергия, а много островни оператори на комунални услуги имат за цел да заменят дизела с производството на възобновяема енергия. Основното предизвикателство е в интегрирането на енергията от възобновяеми източници така, че мрежата да остава надеждна и стабилна", споделиха от Schneider Electric.

Чрез технология за виртуализация на електроцентрали Dong Energy и Schneider Electric ще създадат нова платформа, която предлагаща прогнозиране на търсенето в реално време, наблюдение и контрол.

"DONG Energy е разработила система за виртуална електроцентрала, наречена Power Hub, която може да организира гъвкава разпределителна мрежа чрез единна софтуерна платформа. Системата вече успешно демонстрира своите качества за оптимизиране, балансиране и подобряване на стабилността на отдалечените микро-мрежи на Фарьорските острови”, обясниха от DONG Energy.

     
Източник: Schneider Electric; снимка: DONG Energy

Ключови думи: Schneider Electric   DONG Energy   електроснабдяване   електрически мрежи  

Област: Проекти  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...