Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

GOogle се фокусира върху интелигентните електроенергийни мрежи с покупката на Nest

20.01.2014   |   Бизнес
 

GOogle обяви, че придобива производителя на интелигентни термостати за жилищни приложения Nest в сделка на стойност 3,2 млрд. щатски долара. Финансовата мощ и амбициите на GOogle, както и интересът на компанията към енергийния мениджмънт, могат да ускорят развитието на по-ефективна интелигентна мрежа, отговаряща адекватно на енергийните потребности.

Интернет корпорацията е инвестирала повече от 300 млн. долара в разпределени соларни решения, които позволяват на собствениците на жилища да инсталират фотоволтаични системи в домовете си и да намалят енергийните разходи. Тези инсталации изискват ефективно интелигентно отчитане, което да управлява използването на енергия през целия ден.

Колкото по-интелигентна става мрежата с включването на устройства за съхранение на разпределена енергия, толкова повече нараства значимостта на интелигентните технологии като произвежданите от Nest. Фирмата стъпи на пазара с “обучаеми” термостати, които настройват автоматично енергийното потребление и намаляват сметките за ток с до 20%. Портфолиото от интелигентни решения на Nest беше допълнено с умни детектори за защита от дим и въглероден оксид.

Истинската цел на инвестицията от страна на GOogle вероятно е програмата Nest Energy Services, която свързва smart home устройствата с базите данни на ютилити компаниите в САЩ, смятат анализаторите. Мащабните потребители на електрическа енергия, включително GOogle с многобройните си сървърни “ферми”, вече се възползват от икономиите, които идват с интелигентния енергиен мениджмънт.

     
Източник: GOogle

Ключови думи: GOogle   Nest   интелигентни мрежи   електроенергийни мрежи  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...