Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Енерго-Про извърши пълна рехабилитация на възлова станция Провадия

Енерго-Про Мрежи извърши пълна рехабилитация на възлова станция Провадия, съобщиха от дружеството. Инвестицията на стойност 170 000 включва подмяна на първични и вторични електрически съоръжения и комутации. Подменени са част от разединителите средно напрежение, напреженови и токови трансформатори, монтирани бяха и нови електрически табла.

"Използваните материали и елементи са от последно поколение на технологичното развитие, закупени от най-добрите – но не и най-скъпите – производители на такива съоръжения", споделя г-н Симеон Евтимов, директор в Енерго-Про Мрежи, ръководител на рехабилитацията.

Произведените през 1967 г. маслени прекъсвачи са сменени с вакуумни, чието основно предимство е тяхната надеждност и по-дълъг експлоатационен живот. Друга важна част от рехабилитацията а подмяната на електромеханичните релейни защити на възловата станция с цифрови.

Във възловата станция е изградената и въведена в експлоатация нова телемеханика за дистанционно управление. С тази система се постига намаляване на времето за реакция при аварии, тъй като съоръжението се контролира директно от Централно управление на мрежата във Варна. Дистанционното управление на възловата станци осигурява възможност за 24-часово наблюдение на съоръженията, по-сигурен и надежден контрол на мрежата, както и извършване на превключвания, без това да смущава нормалното и непрекъснато захранване на потребителите на електрическа енергия.

"Енерго-Про Мрежи обслужва 98 възлови станции, разположени на територията на Североизточна България. Предвид основното значение на възловите станции като част от мрежата, през последните години редица съоръжения от този вид бяха напълно или частично преоборудвани. Рехабилитацията на ВС Провадия е само една от мерките, които предприехме, за да подобрим качеството и сигурността на захранване на нашите клиенти в района на град Провадия", коментира Мартин Мирчев, член на Управителния съвет на Енерго-Про Мрежи.

Енерго-Про има над 7000 клиенти от Провадия и околностите.

     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про   възлови станции   Провадия  

Област: Реализации  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...