Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЧЕЗ обезопаси 106 щъркелови гнезда в Западна България

17.03.2014   |   Lifestyle
 

ЧЕЗ Разпределение монтира 106 нови метални платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда върху електрически стълбове и изолира 21 стълба в района на село Долно Озирово, община Вършец, съобщиха от компанията.

Мерките са част от политиката на компанията за опазването на биологичното разнообразие и избягване на евентуални пожари по електроразпределителната мрежа.

"Грижата за околната среда и биологичното разнообразие е сред основните приоритети на ЧЕЗ. Специални усилия полагаме за опазването на големите птици, които са най-уязвими при контакт с електроразпределителната мрежа. Някои от тях са редки или застрашени видове, част от природното богатство на България. Благодарение на активните ни действия в тази насока, няма нови случаи на смърт от електрически ток на белоглави лешояди, а инцидентите с бели щъркели намаляха драстично", обясни Крум Гледжарски, ръководител на отдел "Управление на качеството" в ЧЕЗ Разпределение България.

Досега на територията на Западна България са обезопасени 189 гнезда. Дружеството е монтирало и 63 изолационни покрития за птици по трасе в близост до адаптационна клетка на белоглав лешояд във Врачанския Балкан.

Проектът на ЧЕЗ Разпределение за опазване на околната среда и биологичното разнообразие получи награда в категорията „Инвеститор в околната среда" на единадесетите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите през февруари 2014 г.

     
Източник: ЧЕЗ Разпределение България

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение   щъркелови гнезда   опазване на биологично разнообразие  

Област: Lifestyle  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...