Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Система за управление на електроразпределението спечели наградата Hermes 2014

07.04.2014   |   Бизнес
 

Фирма SAG е тазгодишният носител на наградите Hermes за своята интелигентна система за управление на електроразпределението iNES. Отличието бе връчено от германския министър на образованието и науката Йоханна Ванка по време на откриването на изложението Hannover Messe 2014, съобщиха организаторите от Deutsche Messe.

Системата iNES може да бъде използвана за преобразуване на конвенционални локални мрежи в интелигентни електроразпределителни мрежи чрез използване на децентрализирани и автономни модулни контролно-измервателни системи.

"Преобразуването на енергия е проект, който засяга цялото ни общество. Значимите иновации в областта на интелигентните мрежи са много важни за успешното изпълнение, защото защитават околната среда и ресурсите. Германското правителство насърчава разработките и подкерпя прехода към устойчивото оползотворяване на енергията", коментира министър Ванка.

"iNES осигурява възможност за миграция стъпка по стъпка от съществуващите компоненти на електроразпределителните мрежи към интелигентни мрежи. Смятаме, че това решение е изключително конкурентоспособно - както по отношение на техническа иновативност, така и от икономическа гледна точка. Чрез оптимизиране на капацитета на съществуващата инфраструктура на мрежата, системата намалява необходимостта от разширение на мрежата, като по този начин води до значителни икономии на разходи, без това да се отразява на стабилността", обясни ръководителят на журито д-р Волфганг Валстер, изпълнителен директор на Германския научноизследователски център за изкуствен интелект (DFKI).

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Hannover Messe   SAG   iNES   интелигентни мрежи  

Област: Събития  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...