Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Yazaki разширява производството в Сливен

10.04.2014   |   Инвестиции
 

Около 1000 души ще работят в завода на Yazaki в Сливен до края на годината, съобщи производственият мениджър Цветан Димитров. В момента в местния завод на компанията работят около 800 служители.

"Yazaki е една от водещите фирми в община Сливен и за да отговорим на инвеститорския интерес, направихме редица подобрения", обясни кметът на града Кольо Милев по време на пресконференция на общината.

Компанията Язаки България е регистрирана през ноември 2006 г. в Ямбол, а през март 2007 г. тя започва производство на кабелни инсталации. През 2012 г. Yazaki купи производствена база на Миролио в Сливен, която е с площ 13 800 кв. м. В Ямбол се произвеждат електрически инсталации за концерните Renault, Ford и Daimler, които се изнасят главно за Испания, Франция, Турция и Словения.

В Язаки България в Сливен и Ямбол работят общо над 3000 души.

     
Източник: община Сливен

Ключови думи: Yazaki   Язаки България   кабелни инсталации   автомобилна промишленост  

Област: Инвестиции  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...