Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Катодни отводители

21.07.2014   |   Статии
 

Катодните отводители се използват в приложения за защита на електрическите системи от преходни пренапрежения и импулсни токове, породени от мълнии или комутации в мрежата.

При нормална работа катодният отводител не трябва да оказва влияние върху системата, към която е инсталиран. Когато възникне пренапрежение, той намалява импеданса си за няколко наносекунди и отвежда импулса, като пренапрежението е ограничено до допустима стойност за електрическото оборудване. След отвеждането на импулса катодният отводител възстановява своя висок импеданс.

Статията в новия брой на сп. ТД Инсталации представя видовете катодни отводители, особеностите при избор на катоден отводител и спецификите при неговата инсталация.

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: ТД Инсталации   катодни отводители   защита от пренапрежение   електроинсталации  

Област: Статии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Статии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...