Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

TÜV потвърди високата енергийна ефективност на RiMatrix S

27.10.2014   |   Бизнес
 
TÜV потвърди високата енергийна ефективност на всички компоненти, от които се състои стандартизираният център за данни RiMatrix S на Rittal, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от компанията.
 
Стандартизираният модулен център e сертифициран въз основа на мониторинг върху използването на енергия при различни натоварвания на сървърите. Модулите на RiMatrix S са постигнали коефициент на ефективност при използване на електроенергията (PUE) от 1,05, което е много близко до теоретичния максимум от 1,00. Резултатите от тестовете за енергийна ефективност се отнасят за целия център за данни без охлаждането.
 
"Много фирми трябва да инвестират в подобряване на енергийната ефективност, както стана ясно от скорошно проучване на IDC, поръчано от Rittal. 57% от анкетираните обявяват PUE, надвишаващ 2,0. За всеки киловат час електроенергия, консумирана от ИТ хардуер, още 1 kWh е консумиран чрез охлаждане и други сградни услуги. PUE е съотношението между енергията, консумирана от центъра за данни, и енергията, консумирана самостоятелно от компютрите. Колкото PUE е по-близо до 1,0, толкова по-ефективно работи центърът за данни. В ИТ индустрията стойности на PUE от 1,4 се смятат за отлични, а силно оптимизирани съоръжения могат да достигнат стойности от 1,2 или по-ниски", обясняват от Rittal.
 
     
Източник: Rittal

Ключови думи: Rittal   RiMatrix S   центрове за данни  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...