Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Имаме много идеи и голямо желание за работа, сътрудничество и развитие

24.11.2014   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Интервю с Мая Иршик, маркетинг мениджър на WAGO Kontakttechnik България
 
Уважаема г-жо Иршик, каква беше 2014 година за WAGO Kontakttechnik?
Годината бе интересна, променлива и наистина успешна за нас, въпреки че както за всички останали хора в България, бе трудна и изпълнена с предизвикателства. Но това не е ново за нас, българският пазар винаги е бил променлив и чувствителен и ние работим с нагласата че колкото по-голямо е предизвикателството, толкова по-голямо е и удовлетворението от преодоляването му накрая. За съжаление в последните месеци България се намираше в момент на политическа и икономическа нестабилност, която и ние усетихме в нашия сектор – клиентите са по предпазливи, планира се по-внимателно и в по-малки размери, всяко търговско решение се премисля многократно. Въпреки това или може би точно поради това нашия стимул за работа бе още по-висок и постигнахме редица успехи както в растежа на продажби и оборот така и в разширяването на пазарния дял на ВАГО в България. Особено горди сме от факта, че успяхме да приобщим нови клиенти и най-вече нови, конкретно на българския пазар ниши от бранша, като например водния сектор. От тази година ВАГО България е член на Българската асоциация по водите, с чието съдействие направихме редица представяния и частично дори приложения във ВиК дружествата из цялата страна.
 
Кои бяха основните приоритети в дейността ви?
В горепосочения ред на мисли, приоритет на дейността ни през изминалата година бе постигането на стабилност в продажбите и популяризирането на марката ВАГО, особено в областта на сградната и индустриална автоматизация. В тази област ВАГО от години е едно от най-популярните и водещи имена в Европа с редица интернационално признати проекти и референции от сферата на хранително-вкусовата промишленост (имаме редица приложения например в магазините Кауфланд, Лидл, Пени), преработването на отпадачни води (пречиствателни станции в Германия, Франция, Щвейцария, където участвахме в изпълнението на най-голямата пречиствателна станция в Женева), умното преработване на отпадъци (приложения в исталации за изгаряне и преработка на боклук, както и управления на инсталации за разграждане на биоотпадаци и преобразуването им в енергия), управлението на сгради – търговски обекти и бизнес сгради, като конкретно се занимаваме с проекти и приложения в сферата на управлението разхода на електричество и спестяването на ресурси, в това число управлението на осветление, отопление и много други.
 
Какви нови продукти представихте през тази година?
В тази сфера усилията ни бяха концентрирани в представяне на продукти за автоматизация: нашият универсален интелигентен контролер PFC200; ВАГО входно-изходни модули 750 XTR – Extended Temperatur Range с работа при температурен диапазон от –40 до +70 оC; ВАГО PLC 750-872 за телеуправление; ВАГО I/O-System 750 трифазна клема за измерване на мощността, която се използва за запис и обработка на всички съответни променливи за мрежата за доставка на ток като по този начин потребителят получава прозрачност по отношение консумацията на енергия и може да извърши цялостен анализ на мрежата; ВАГО 750-829 – нашият нов BACnet MS/TP контролер; редица нови продукти в областта на LED технологията и SMD монтажа ( например нашите нови серии 2060 и 2061) и много други.
 
Как премина серията от обучителни семинари в страната?
Фокусирането ни върху проекти и приложения в областта на автоматизацията доведе спонтанно и до идеята за надграждане и развиване на отношенията ни с нашите клиенти и партньори чрез съответните обучения за работа с ВАГО I/O System и нашият софтуер за програмирaнe CodeSys. По този начин не само се опитахме да допринесем за разбиране на ВАГО техонолгията за автоматзация – целта ни бе да приобщим нашите клиенти към семейството на ВАГО като им дадем възможността за разпознаване потенциала на нашите продукти за автоматизация. Идеята ни бе преди всичко да предоставим на нашите партньори възможност за автономна употреба и приложение на продуктите според съответната нужда и проект.
Обученията се проведоха в София и в редица други градове на страната – Пловдив, Варна, Стара Загора и бяха посрещнати с огромен интерес от нашата аудитория. Дори се наложи да повторим обучения, като например тези във Варна и Пловдив.
За нас бе удоволствие да се срещнем и да обменим опит с редица млади и мотивирани специалисти не само от нашия най-тесен бранш, но и от много „съседни“ сфери на дейност.
 
С оглед на постигнатите резултати какви са плановете ви за следващата година?
Да продължим все така мотивирано и амбициозно да се борим с предизвикателствата, които българският пазар ще ни поднесе. Имаме много идеи и голямо желание за работа, сътрудничество и развитие. Планираме усилено да продължим и задълбочим дейността си в сферата на водите и екологията. Планираме приобщаване на нови и интересни за нас сектори, като например пътищата. Продължаваме работа в сферата на електричеството и на възобновяемите източници на енергия. Подготвяме проекти в железопътния сектор. Имаме желание да задълбочим присъствието си не само в сградната автоматизация, но и в промишления сектор. Ще предствим и много нови продукти не само за автоматизация, но и за ел. връзки и сградно оборудване. Например новата инсталационна клема от серия 221, която се посрещна в средата на тази година с огромен интерес в Централна Европа и се очертава като един от нашите най-големи бестселъри до момента. Тази клема притежава изключителна характеристика и все още не е представена на българския пазар – нейното представяне сме планували през 2015 г. Имаме също така редица нови разработки в сериите Jumpflex i TopJob (клеми за шинен монтаж).
Освен това планираме да продължим и надградим серията обучения из страната като за целта ще увеличим значително нашия екип със специалисти по автоматизация, които да предложат адекватна и своевременна подкрепа на всички наши клиенти и техните проекти.
Продължават и нашите класически вече годишни промоции с ВАГО дистрибуторите, като за целта използвам случая да спомена че последната приключила само преди броени седмици промоция за клеми на ВАГО бе най-успешната ни не само за тази година, но с повече от 40% ръст от всички останали до момента в България. По този повод бих желала да изкажа благодарност на всички ВАГО дистрибутори и клиенти за лоялността и прекрасното сътрудничество!
И накрая се бих желала да се възползвам от Вашата платформа, за да благодаря на екипа на ВАГО България и на всички клиенти, партньори, приятели и симпатизанти за ВАГО за усилията и подкрепата през изминалата година и да пожелая здраве, мир, вяра, лични и професионални успехи през идната 2015 г., както и весели празници и много радост през оставащата 2014 г.
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ВАГО България   Мая Иршик   WAGO Kontakttechnik  

Област: Електроапаратура   Експертно  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...