Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Бюро Веритас представи нов наръчник за работа със системи за управление на батерии

08.01.2015   |   Бизнес
 

Бюро Веритас пусна нов безплатен наръчник за определяне и подобряване на съществуващите оперативни стандарти за безопасност на системи за управление на акумулаторни батерии (BMS). Целта е да се помогнат предприятия, които използват BMS системи за подобряване на безопасността и надеждността на своите устройства за съхранение на електроенергия, както и на тяхната производителност.

Въз основа на актуалните международни стандарти (IEC 61508, EN50126/128/129, ISO 26262) документът предлага цялостен подход за управление на рисковете, свързани с BMS системи. Освен създаването на стройна система за отчитане Бюро Веритас идентифицира различните рискове, които трябва да бъдат взети под внимание при разработването и използването на устройства за съхранение на електроенергия, за да се гарантира безопасна и надеждна експлоатация във всички индустриални приложения.

Рисковете и изискванията, определени в тази нова референтна рамка, се прилагат както за стационарни батерии (локално съхранение на енергия, интелигентни мрежи, спомагателни системи електроцентрали и т. н.), така и за батерии, използвани за захранване на embedded приложения (електрически превозни средства, железопътен транспорт, въздухоплаване, отбрана и др.).

Наръчникът подчертава необходимостта от вземането на няколко важни мерки, включително от: обединяване на всички ангажирани страни от сектора (проектанти, интегратори и потребители) в управлението на риска; систематично отчитане на пълния жизнен цикъл на оборудването, когато се прави оценка на рисковете (от фазата на проектиране до активиране и експлоатация); обръщане на същото ниво на внимание по отношение на софтуерните компоненти на BMS както към самото оборудване.

"Батериите и BMS системите ще бъдат от основно значение за главните технологични иновации на бъдещето: интелигентните мрежи, възобновяемите енергийни източници, изцяло електрическите автомобили и др.
Намаляването на риска и повишаването на ефективността на устройствата за съхранение на енергия станаха съществени въпроси от икономическа, промишлена и екологична гледна точка. С представянето на своя опит в областта на управлението на риска опит в този документ Бюро Веритас допринеся за енергийня преход на бъдещето", сподели Франсоа-Ксавие Тобо, мениджър технологии за безопасност и операции в Бюро Веритас.

Безплатният наръчник "Functional and safety guide for BMS assessment and certification" може да бъде изтеглен от сайта на компанията. За повече информация: сайтът на Бюро Веритас за България.

     
Източник: Бюро Веритас

Ключови думи: Бюро Веритас   батерии   системи за управление на батерии   BMS системи  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...