Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Влиза в сила ново ограничение за електродвигателите

12.01.2015   |   Бизнес
 

От 1 януари т. г. в Европа е в сила нова регулация за ефективността на електродвигателите. Съобразно новите изисквания всички ел. двигатели с мощност от 7,5–375 kW трябва да отговарят на стандарт IE3 или на IE2, но при условие че се използва честотно управление.

Директивата е насочена към цялостно подобряване на енергийната ефективност на оборудването, което се внедрява и експлоатира в Европа и е подкрепена от новия стандарт EN50598, касаещ рейтингите за ефективност на електрически задвижващи механизми.

EN50598-2 разширява фокуса на спецификациите от единичен компонент до цялостна задвижваща система. Новите класове за ефективност (IES) са структурирани така, че да позволяват сравняване на загубите при цялостните системи за задвижване. Средният диапазон е IES1, а системите, които са под минималните параметри за IES1, се класифицират с IES0. Системите, чиято ефективност е с 20% по-висока от IES1, попадат в клас IES2.

Новият стандарт ще помогне на крайните потребители да прогнозират по-точно и периодите за възвръщаемост. Досега цялостната енергийна ефективност на двигателите с честотно регулиране се измерваше посредством груби изчисления на енергийното потребление. Верифицираните криви на ефективността в новата класификация позволяват по-реалистично изчисляване на срока за възвръщаемост на инвестициите в двигатели и задвижвания.

По предварителни изчисления до 2020 г. над 9 млрд. евро и около 5% от общата консумация на електроенергия в Европа ще бъдат спестени благодарение на новата директива.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: DMA Europa   електродвигатели   електрозадвижвания   енергийна ефективност   EN50598   EN50598-2  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...