Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB отбелязва 50 години от доставката на първата газоизолирана подстанция

06.02.2015   |   Технологии
 
През 1965 г. ABB доставя първата в света газоизолирана (GIS) подстанция. Технологията на GIS дава възможност размерите на подстанците да бъдат намалени с до 70%, което позволява изграждането им в централните части на градовете, морските нефтени и газови платформи, електроцентрали и офис сгради.
 
ABB изгражда подстанции още от началото на XX в. През последните десетилетия компанията е доставила десетки хиляди GIS панели, включително най-големите GIS инсталации в света, като водноелектрическа централа Итайпу в Бразилия (доставена през 1984 г., номинално напрежение 550 kV) и водноелектрическата централа Три Клисури в Китай (през 2006 г., номинално напрежение 550 подстанция V). 
 
Подробности за технологиите на АББ в изграждането на подстанции и реализираните проекти у нас и в чужбина може да прочетете в блога на компанията.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   подстанции   газоизолирани подстанции   GIS  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...