Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Забранява се продажбата на батерии с кадмий и живак - 24.08.2015

24.08.2015   |   Начало»Бизнес
 
Правителството прие изменения и допълнения в Наредбата за батерии и акумулатори и за негодни за употреба батерии и акумулатори. С промените, които транспонират европейска директива, се въвежда забрана за продажба на батерии, съдържащи кадмий и живак.
 
Европейската директива забранява предлагането батерии или акумулатори, които съдържат повече от 0,0005% живак и повече от 0,002% кадмий. Министерството на околната среда и водите подчертава, че на пазара има подходящи заместители като никел-металхидридните и литиево-йонните батерии.
 
Новата наредба добавя и уточняващи текстове, свързани с регистрацията на лицата, пускащи на пазара батерии и акумулатори, с цел въвеждане на единни изисквания за всички държави членки на Европейския съюз.
     
Източник: МОСВ; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: МОСВ   МС   батерии с кадмий   батерии с живак  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...