Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Индустриалните щепсели и контакти Advance GRP "GD" и Optima Ex "GD" със сертификат "Ex II 2 GD"

Новите серии индустриални щепсели и контакти Advance GRP "GD" и Optima Ex "GD" на Scame получиха сертификат "Ex II 2 GD" (GAS & DUST), покриващ зони 1, 2 и 21, 22, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на Scame в България.

Гамите са с номинален ток от 16 А до 125 А и така допълват гамата продукти със защита от газ и прах на вече наложилите се на българския пазар контролни табла и клемни кутии Zenith P и пакетни електрически прекъсвачи Isolators Ex "GD".
 
Стъклоподсиленият полиестер, използван в Advance GRP `GD`, в съчетание с дебелината на корпуса, гарантират висока механична устойчивост на продукта. Тя е повече от 20 J (IK10) в съответствие с EN 50102, като се запазва и при температури, по-ниски от зададените (-50° C до +60° C). Контактите с блокировка и защитен корпус Advance GRP `GD` са особено подходящи за приложение в силно корозивна среда. Благодарение на стъклоподсиления полиестер, от който са произведени, те имат отлична устойчивост на агресивни химически субстанции, солени разтвори, разредени киселини, въглеводороди, минерални масла, алкохолни субстанции. 
 
"Уникално предимство, което допринася за изключителната механична устойчивост на Advance GRP `GD`, е технологията SMC (Sheet Moulding Compound), използвана при производството на корпусите. SMC е технология, която използва изключително нетъкани, предварително импрегнирани полиестерни листа. При този метод листовият материал се изработва в матрица, снабдена с обратна матрица, която при притискане постига максимална плътност. SMC технологията повишава качествата на изходния материал, без да намалява здравината при процеса на трансформация; това е високоефективна технология по отношение на механичните характеристики на произведения продукт по отношение на дължината на влакната, хомогенността на материала и интегритета на влакната", обясняват от Ехнатон. 
 
Конструкцията и използваните материа-ли правят продукта Advance GRP `GD` подходящ за най-сурови условия на околната среда (-40°C до +60°C за 63/125 A и -50°C до + 
60°C за 16/32 A). Степента на защита IP66 предпазва корпуса на продукта от проникване на твърди частици или течности.
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Scame   индустриални щепсели   индустриални контакти  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...