Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Стартира обиколката на демонстрационния камион SIRIUS на Siemens в България

02.11.2015   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Демонстрационният камион на Siemens, представящ най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура за контрол и защита, посети Техническия университет в София на 2 ноември т. г.
 
Оборудваният в Германия демокамион SIRIUS, представен от направление Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания на Siemens България, гостува вече за осми път у нас, като всяка година представеното оборудване се променя и обновява.
 
Зам.-ректорът на ТУ София проф. д-р Валери Младенов подчерта, че това вече се е превърнало в традиция, която позволява на студентите да се запознаят с най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура. Той отбеляза, че гостуването на демокамиона съвпада със 70-ата годишнина на учебното заведение и пожела тази традиция да продължи поне още 70 години.
 
Теодор Маринов, ръководител на направление Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания в Siemens България, благодари за предоставената възможност и за чудесните отношения на партньорство и сътрудничество с Техническия университет. Той се спря на показаните продукти и решения, като отбеляза, че те включват широк спектър индустриални продукти в областта на индустриалната комутационна апаратура, които са основна част от трите водещи концепции за автоматизация, електроразпределение, надеждност и сигурност - Totally Integrated Automation (TIA), Totally Integrated Power (TIP) и Safety Integrated. 
 
Последните иновационни и подобрени решения на Siemens от сериите SIRIUS ACT, SIRIUS Innovations, SENTRON и SIVACON също са сред демонстрираните продукти. Допълнително са представени средства за автоматизация от гамата SIMATIC.
 
След ТУ София демонстрационният камион SIRIUS на Siemens ще посети Пловдив (централна база на Филкаб) на 3 ноември от 10 ч. до 14 ч.; Варна (паркинг на Бизнес Парк Варна) на 4 ноември от 11 ч. до 16 ч.; Русе (базата на Филкаб) на 5 ноември от 13 ч. до 17 ч.
     
Източник: Siemens,Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания

Ключови думи: Siemens   SIRIUS   SIRIUS Innovations   SENTRON   SIVACON   комутационна апаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...