Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Schneider Electric въвежда литиево-йонни батерии за своите UPS-и

11.04.2016   |   Технологии
 
Schneider Electric съобщи, че въвежда употребата на литиево-йонни (Li-ion) батерии като алтернатива на клапанно-регулирани оловно-кисели (VRLA) батерии за много от своите трифазни UPS решения. 
 
Според компанията UPS устройствата с Li-ion батерии предоставят съществени предимства за клиентите - значително намаляване на размера и теглото и увеличен срок на експлоатация.
 
"UPS устройствата с Li-ion батерии заемат само една трета (или дори по-малко) от мястото, което би трябвало за VRLA батерия със сравними параметри. Това помага на потребителите да предвидят повече място за ИТ оборудване, както и да намалят разходите да охлаждане на системите. Увеличаването на живота на UPS батерията намалява разходите за поддръжка: по-продължителният живот на новия литиево-йонен вариант значително намалява предвидените разходи по поддръжка и преместване на батериите", обясняват от компанията. 
 
Разновидности на UPS решения на Schneider Electric с Li-ion батерии са налични за избрани проекти, поддържащи Symmetra MW, Galaxy 7000 и Galaxy VM, като моделите ще се увеличат през втората половина на 2016 г. и в началото на 2017 г.  
 
"Въпреки че VRLA батериите остават предпочитани поради по-ниската си цена и голямата си надеждност, литиево-йонните стават все по-атрактивни за голяма част от потребителите. Докато преди разликата в цените на съпоставими модели от двата вида беше голяма, то в последните години тя намалява и клиентите ни все повече могат да се насочат и към това решение", сподели Петър Николов, директор ИТ бизнес в Schneider Electric България.
     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   UPS   UPS устройства   Li-ion батерии   VRLA батерии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...