Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Siemens и Valeo създават съвместно предприятие за задвижвания за електромобили

04.05.2016   |   Бизнес
 
Siemens и френския доставчик на части и системи за автомобилната промишленост Valeo подписаха споразумение за създаване на съвместно предприятие в областта на високоволтовите задвижващи системи за електрически автомобили.
 
С обединението двете компании целят да се наложат като световен лидер в производството на иновативни и достъпни високоволтови компоненти, както и системи за хибридни и изцяло електрически автомобили. Siemens и Valeo ще притежават по 50% дял в съвместното предприятие. 
 
"Съвместното предприятие Valeo–Siemens е още един пример за създаването на компания, изцяло базирана в Европа. Съчетавайки изключителния опит на Siemens в сферата на електрическите задвижвания и инвертори и този на Valeo в автомобилния бизнес, двете компании имат солидна основа на бързоразвиващия се пазар за електрическа мобилност", сподели Клаус Хелмрих, член на Борда на директорите на Siemens.
 
Valeo ще допринесе за развитието на съвместното предприятие със своя бизнес за високоволтова електроника (част от Powertrain Systems Business Group), включващ 200 служители, 90 от които във Франция. Siemens ще участва със своето бизнес подразделение eCar Powertrain Systems, в което работят около 500 специалисти.
 
Съвместното предприятие ще е отговорно за разработката, производството и продажбите на високоволтови електромотори и силова електроника над 60 V. Продуктовото портфолио ще включва хибридни задвижващи модули и решения, електромотори, системи за удължаване на пробега, DC/DC конвертори, инвертори и зарядни устройства и др. 
 
Централата на новото дружество ще се намира в Ерланген, Германия, а офиси ще бъдат открити във Франция, Норвегия, Полша, Унгария и Китай.
     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Сименс   Valeo   eCar Powertrain Systems   задвижвания за електромобили   електромобили   задвижващи системи   електродвигатели   електромотори   автомобилна промишленост  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...