Electrical Bulgaria  

ABB доставя енергийноефективни решения за електроразпределение в новия автомобилен завод на Renault-Nissan и Daimler в Мексико

29.06.2016   |   Технологии
 
ABB ще достави енергийно ефективни решения за електроразпределение ниско напрежение на COMPAS (Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes), новата производствена база на стратегическото съвместно предприятие на Renault-Nissan и Daimler, разположена в Агуаскалиентес, Мексико.
 
За захранването на цялата елктрическа система на завода ще бъдат използвани продукти на ABB - разпределителни уредби ниско напрежение, контролери за защита и управление на електродвигатели, електрически табла и автоматизирани осветителни системи. Проектът включва доставка на въздушния прекъсвач Emax 2, който може да подобри енергийната ефективност с до 20%.
 
Renault-Nissan и Daimler ще произвеждат по 1,1 млн. превозни средства на година в новия си мексикански завод. Автомобилната индустрия в страната отбеляза 5,6% ръст от 2014 г. до 2015 г. с производството на 3,4 млн. автомобила.
 
Електрическата система на завода в Агуаскалиентес включва прекъсвачи Emax 2; Tmax Link; разпределителни табла; системата TVOC-2 за защита срещу ел. дъги; както и новото решение за автоматизирано осветление ABB i-bus KNX.
 
Центровете за управление на двигателите са интегрирани в System pro E, за да защитават персонала срещу електрически къси съединения и да осигуряват условия системата да работи с максимална ефективност, минимална поддръжка и без принудителни прекъсвания на работата.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Renault-Nissan   Daimler   Emax 2   ABB i-bus KNX   System pro E  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...