Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЧЕЗ подменя 3930 метра кабел 110 kV в София

21.08.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

ЧЕЗ Разпределение България стартира изпълнението на най-мащабния си проект за т. г., който включва подмяна на ключов кабел 110 kV в София. С реализацията на проекта, инвестициите в който възлизат на 3,2 млн. лв., ще се подобри сигурността на електрозахранването в 39 000 домакинства и стопански клиенти в 9 столични района - Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър.

Предвижда се проектът да приключи до края на октомври т. г., като по време на изпълението му кабелът ще бъде изключен и две подстанции ще преминат на едностранно захранване. Реконструкцията ще се извърши на няколко етапа, тъй като трасето е разделено на части, за да се ограничат смущенията за клиентите

"Трасето, по което ще се подменя кабелът е изключително сложно, но ние сме взели необходимите мерки нашите подизпълнители да сведат неудобствата за гражданите до минимум. Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран – работи се в период когато консумацията на електричество е най-ниска. По този начин се избягва претоварване по мрежата, която ще доставя ток в посочените райони", обясни Томаш Пецка, главен директор "Управление на активите", ЧЕЗ Разпределение България.

     
Източник: ЧЕЗ; снимка: Pixabay

Ключови думи: ЧЕЗ   CEZ  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...