Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Schneider Electric с признание за политиката си за равенство на половете

12.03.2018   |   Бизнес
 

Schneider Electric получи признание от Bloomberg по повод включването си в Индекса на агенцията за равенство на половете за 2018 г. Според данните от проучването, Schneider Electric има най-добри резултати сред компаниите от своя клас.

Сред поводите за високите постижения на Schneider Electric в областта са многобройните инициативи на компанията за постигане на положителна промяна по отношение на половото равенство, сред които е партньорството с движението HeForShe. В подкрепа на кампанията представителите на мъжкия пол, работещи в завода на Schneider Electric в България, облякоха тениски с надпис "HeForShe #CountMeIn" ("Заставам зад HeForShe").

Благодарение на HeForShe и останалите инициативи в тази насока, към които компанията е съпричастна,  равнопоставеността между половете е сред 16-те ключови показателя в тримесечния барометър за устойчиво развитие "Планета и общество" на Schneider Electric.

"Нашата философия за разнообразие и приобщаване има за цел да осигури равни възможности на всички наши служители навсякъде по света и да гарантира, че всеки един от тях се чувства оценен и спокоен да дава най-доброто от себе си. Индексът за равнопоставеност на половете ни поставя сред най-добре представящите се в тази област, и едновременно с това служи като барометър за нашите усилия като работодател",  коментира Оливър Блум, главен директор по човешките ресурси и изпълнителен вицепрезидент на Schneider Electric.

Т. нар. Gender-Equality Index (GEI) е референтен индекс, създаден от Bloomberg да измерва равенството между половете. Той се изготвя на база данни, предоставени от компаниите, включително вътрешнофирмена статистика, политика към служителите, подкрепа и ангажираност на външната общност и предлагане на продукти, съобразени с пола. Включването в индекса има за цел да поощри и отличи фирмите със сериозни ангажименти към стимулирането на равенството между половете.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   HeForShe   Bloomberg   равенство на половете  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...