Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

WAGO обяви клеми от серия 221 за взривоопасна среда

19.06.2018   |   Технологии
 

На предстоящите големи изложения за химическата промишленост WAGO ще представи серията 221 и като универсален терминал за потенциално експлозивна среда, информират от компанията. Това предоставя съвсем нови възможности, особено за производителите на разклонителни кутии, осветителни тела или електронни устройства, които ще се използват във взривоопасна среда, подчертават от WAGO.

Като предимства на новите клеми от компанията посочват възможността за безинструментна работа, свързване на многожилни проводници със сечение от 0,14 до 4 mm2 и свързване на едно- и многожилни проводници със сечение от 0,2 до 4 mm2. Носачът за DIN35 шина, в който могат да бъдат поставени клеми за 2, 3 и 5 проводника, гарантира бърза и сигурна връзка, подчертават от WAGO. Диапазонът на работното напрежение на клемите, които са в процедура по сертификация по ATEx (Ex II 2 G/Zone 1, 2) и IECEx, American Ex (Ex eb IIC T4 Gb/ Class 1, Zone 1), е от 275 до 440 V.

"По избор адаптерът може да бъде закрепен върху монтажна шина DIN35 или да бъде завинтен върху всички видове гладки повърхности. Дори при вече поставена в носача клема могат да се свързват проводници, например при преокабеляване на отделни линии – решаващо предимство за приложения във взривоопасна среда, тъй като конвенционалните кутии за свързване във взривоопасна среда са оборудвани с клеми с кожуси, които затрудняват много освобождаването на отделни проводници", обясняват от WAGO.

Очаква се клемите да бъдат налични в края на т. г.

     
Източник: WAGO

Ключови думи: WAGO   клеми   серия 221  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...