Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Schneider Electric с признание за подхода си към устойчивото развитие

16.07.2018   |   Бизнес
 

Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш назначи Жан-Паскал Трикоар, президент на Глобалния договор на ООН за Франция и главен изпълнителен директор на Schneider Electric, в Консултативния съвет на организацията, който отговаря за изграждането на стратегията и политиката за провеждане на инициативата за отговорен бизнес.

"Щастлив съм да приветствам Жан-Паскал Трикоар в Консултативния съвет на Глобалния договор на ООН. Той е доказан лидер в устойчивото развитие на бизнеса и притежава огромен международен опит. Сигурен съм, че неговият принос към Глобалния договор на ООН ще е много ценен и ще спомогне за развитието на организацията. Очаквам с нетърпение нашето сътрудничество", сподели Пол Полман, вицепредседател на Консултативния съвет на ООН и изпълнителен директор на Unilever.

Schneider Electric се включва в Глобалния договор на ООН през 2002 г. Най-голямата световна инициатива за насърчаване на корпоративна устойчивост с над 13 000 участници – компании и организации извън бизнеса от над 160 страни, цели да приведе в съответствие стратегиите и активностите на бизнеса съгласно Десетте универсални принципа за човешки права, труд, околна среда и антикорупция. Франция е втората по големина национална мрежа в света с 10% от участниците в Глобалния договор на ООН. Тя е и мрежата с най-висок процент на компаниите, които отговарят на нивото Advanced COP.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   устойчиво развитие   ООН  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...