Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB доставя още 324 високомощни зарядни станции за електромобили на IONITY

15.01.2020   |   Бизнес
 

ABB получи поръчка за още 324 високомощни 350-киловатови зарядни станции за електрически превозни средства от IONITY, които се очаква да бъдат разположени в 24 държави до края на т. г.

IONITY, съвместно предприятие на BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, както и Групата Volkswagen с Audi и Porsche, стартира партньорство с ABB през 2018 г. за доставката на 340 високомощни зарядни станции. Досега са открити 202 зарядни точки в 18 европейски пазара.

Новите зарядни станции се отличават с по-безшумна работа, персонализиран дисплей и по-дълги кабели с интегрирано управление, което прави по-лесно достигането на зарядния порт на всички модели автомобили и гарантира, че кабелите са винаги над земята и съответно незамърсени за потребителите, подчератват от ABB.

"Бяхме горди да подпомогнем IONITY в първоначалната фаза на разгръщането на тяхната зарядна мрежа и с нетърпение очакваме да продължим работа с тях по изграждането на всеобхватна паневропейска високомощна зарядна мрежа. Целта на IONITY е да направи пътуванията на дълги разстояния в Европа толкова постижими за електрическите превозни средства, колкото са те за зарежданите с изкопаеми горива превозни средства, като с това най-ново разширяване на нашето споразумение за доставки, ние сме още една стъпка по-близо до постигането на тази мисия", заяви Франк Мулон, ръководител на глобалното направление на ABB за инфраструктурни решения за електрическата мобилност.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   IONITY   електромобили   електрическа мобилност  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...