Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Завърши първият етап от изграждането на подстанция "Евмолпия" в Пловдив

03.02.2020   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В края на миналата година бе завършен първият етап от изграждането на подстанция "Евмолпия" в Пловдив, собственост на EVN. Понастоящем е готово подземното ниво на подстанцията, включително с полагането на първата плоча. Следва изграждане на надземното ниво, включително и сградата, като паралелно се произвежда и оборудването на подстанцията. Електрическата разпределителна уредба 20 kV е вече произведена, а силовият трансформатор ще бъде готов до края на март т. г. В процес на производство е и електроразпределителна уредба 110 kV.

Инвестицията в новата подстанция възлиза на 11,6 млн. лв. Инсталираната мощност е 50 MVA с възможност за достигане на 100 MVA. Предвижда се подстанцията да е изцяло от закрит тип като присъединяването към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея. Сградата ще е едноетажна с монолитна стоманобетонова конструкция и шумоизолация. Управлението, постоянният контрол и мониторинг на подстанцията ще бъде дистанционно от диспечерския център на EVN чрез телемеханика.

Подстанцията ще обхване централната и източна част на Пловдив, където поради усилено строителство на нови обекти през последните години има нужда от осигуряване на допълнителен капацитет на мрежата.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   подстанции   подстанция "Евмолпия"  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...