Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Строим 199 зарядни станции за електромобили с европейско финансиране

04.01.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

199 зарядни станции за електромобили се изграждат в страната с финансиране по управляваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) оперативни програми за развитие на регионите.

 

По данни на МРРБ 123 от тях вече са изградени и функционират. Те са в София, Благоевград, Перник, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Петрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Асеновград, Димитровград, Велинград, Карлово, Панагюрище, Бургас, Стара  Загора, Сливен, Ямбол и Казанлък.

 

Предстои изграждането и завършването на още 76 зарядни станции в Южна България. Инвестицията е на обща стойност 6,4 млн. лв., като проектите се реализират с нисколихвено кредитиране с финансови инструменти.

 

25 от станциите са в София и са изградени с нисколихвено кредитиране и безвъзмездно финансиране в размер на 263 000 по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., а общият размер на инвестицията е 2,5 млн. лв.

 

В края на октомври м. г. стана ясно, че България е в топ 5 на държавите в ЕС с най-малко зарядни станции за електромобили. През 2020 г. общият брой на зарядните станции у нас достигна 135, общо в ЕС са инсталирани почти 200 000 точки за зареждане на електромобили и хибриди.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: зарядни станции   електромобили   хибриди    

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...