Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Измерване на въртящ момент с новите уреди от серия PCE-DFG N TW

28.01.2021
 

PCE Instruments предлага доказаните измервателни уреди от серия PCE-DFG N като PCE-DFG N TW със сензори за измерване на въртящия момент.

С помощта на оперативно тестваните измервателни уреди и съответния софтуер вече може да се извършва проверка и изпитване на силата и характеристиките на въртящия момент. Приборите се предлагат за максимален въртящ момент от 5 Nm, 10 Nm, 50 Nm или 100 Nm. Статичните преобразуватели могат да регистрират въртящ момент както по посока, така и обратно на часовниковата стрелка за съответните обхвати на измерване.

Компактните уреди PCE-DFG N TW могат да се използват чрез вътрешната акумулаторна батерия, включително и по време на зареждане. Затова те са подходящи както за стационарни, така и за мобилни измервания. 2,8-инчовият TFT дисплей показва кривата на измерване, първия пик, минимума и максимума, както и зададената честота на отчитане, горната и долната стойност на алармата едновременно с данните от текущото показание. Това предоставя възможност за бърз преглед на всички важни данни и показва хронологичния ход на измерените стойности.

Уредът за измерване на въртящ момент е особено подходящ за калибриране и регулиране на динамометрични ключове и отвертки. Чрез съответните симулатори на завинтване статичният преобразувател може да измерва и въртящия момент на ротиращи се инструменти и компоненти. Външният преобразувател на въртящ момент разполага с 1,5 м сензорен кабел за свързване към преносимия блок. Посредством четири отвора в опорната плоча сензорната глава може да се завинтва върху изпитвателен стенд, работни маси или други придържащи устройства във всякаква ориентация.

Регулируемите параметри на алармата могат да се използват за опростяване на непрекъснатото тестване на инструменти, настроени за едни и същите стойности на въртящия момент. В менюто на уреда потребителят може да избере дали алармата да се задейства, когато стойностите са във или извън граничните параметри. Проверката може да се извърши и директно на мястото на използване на инструментите, което спестява време.

Във вътрешната памет на PCE-DFG N TW могат да се запазят до 100 серии от измервания, включващи по 8000 отделни измервания. Скоростта на отчитане за измерванията може да бъде зададена от 6 до 1600 Hz. Високите честоти на отчитане позволяват подробно регистриране на кривите на въртящия момент по време на тестовете за натоварване.

Данните могат да бъдат разчетени през USB интерфейса или прехвърлени директно на компютър по време на измерването. В комплекта са включени подходящ USB кабел и софтуер за анализ. С помощта на софтуера данните могат да се представят в графики и таблици по подробен и ясен начин, а също така да бъдат разпечатани или експортирани.

Повече информация за серията PCE-DFG N TW (на английски език) можете да намерите тук.

     
Източник: PCE Instruments

Ключови думи: PCE Instruments   PCE-DFG N   измервателни уреди  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...