Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Електромобилността ще ускори въглеродната неутралност в транспорта през 2020-те

03.02.2021   |   Бизнес
 

Европа се нуждае от инвестиции в размер на 105 млрд. евро в зарядни станции и инфраструктура за електрически превозни средства, за да постигне целите си в областта на електрическата мобилност до 2030 г., се посочва в доклад, изготвен от асоциацията на електроенергийната индустрия в Европа Eurelectric и консултантската компания EY.

В момента в Европа има 213 000 публични зарядни станции, от които едва 14% са за бързо зареждане. Според доклада 20 млрд. евро трябва да се инвестират в изграждането на публична мрежа от зарядни станции и 60 млрд. евро – в частна мрежа. Допълнителни 25 млрд. евро ще са необходими за включването на зарядната инфраструктура към електропреносните мрежи.

От EY подчертават, че електрификацията на транспорта е от ключово значение за Европа, ако тя иска да постигне намаляване на емисиите и въглеродна неутралност. Постигането на тази цел изисква координирани действия между правителствата и индустрията, както и по-голямо внимание към крайния потребител, който трябва да има по-голям избор от превозни средства и непрекъснато зареждане.

     
Източник: Eurelectric; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Eurelectric   зарядни станции   електрически автомобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...