Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ИЕЕС-БАН връчи ежегодните награди за нехабилитирани учени

10.02.2021   |   Бизнес
 

Гл.ас. д-р Илиян Попов е победителят в категория „Млад учен с научна степен „доктор” в ежегодния конкурс за нехабилитирани учени на Института по електрохимия и енергийни системи „Академик Евгени Будевски” (ИЕЕС) при Българската академия на науките (БАН).

Гл.ас. д-р Попов е отличен за изключително богатата му научна дейност в областта на батерийните системи през 2020 г. Младият учен работи активно по два от големите инфраструктурни проекта на ИЕЕС-БАН – ХИТМОБИЛ и Е-Плюс.

Гл.ас. д-р. Попов спечели и конкурса за млади предприемачи в науката на фондация „Карол знание” за 2021 г. с бизнес проекта „Oxymet – екологична батерия магнезий-въздух за индустриално приложение”.

В категория „Млад учен без докторска степен” бе отличена ас. Боряна Караманова за постиженията й в областта на суперкондензаторните системи с водни, органични електролити и влиянието на полимерни добавки.

     
Източник: ИЕЕС-БАН

Ключови думи: ИЕЕС-БАН   ХИТМОБИЛ   Е-Плюс   батерия магнезий-въздух  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...