Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Инфрачервен термометър със сензор за влажност и температура на въздуха – PCE-TC 25 from PCE Instruments

02.06.2021
 

Специална характеристика на термокамерата PCE-TC 25 от PCE Instruments е, че освен с инфрачервена и традиционна дигитална камера тя разполага и с допълнителен сензор за условия на околната среда. Сензорът непрекъснато измерва влажността и температурата на въздуха, когато уредът е включен. Въз основа на измерените стойности на тези параметри PCE-TC 25 автоматично определя точката на оросяване и температурата на мокрия термометър. Всички четири стойности се визуализират на дисплея под термалното изображение и се актуализират непрекъснато.

На термалното изображение, в случай че има достатъчен температурен градиент, могат да бъдат засечени както зони с повишена влажност, така и такива с по-ниска температура, в които има риск от конденз. PCE-TC 25 може да маркира точките с най-висока и най-ниска отчетена температура на повърхността и да визуализира измерената стойност до тях. Това позволява на потребителя непосредствено да сравни стойността на температурата в най-студената зона с изчислената точка на оросяване. По този начин зоните с риск от конденз могат да бъдат идентифицирани бързо.

При анализ на инфрачервеното изображение е важно да се има предвид, че показаните температурни стойности може да се различават от действителните температури поради разлики в излъчвателната способност на повърхностите. Чрез наслагване на термалното и визуалното изображение обаче може да се улесни определянето на видимите стойности. Изображенията могат да бъдат съхранени на SD карта във вида, в който се визуализират на дисплея.
Поради допълнителния сензор за температура и влажност на въздуха инфрачервеният термометър PCE-TC 25 е особено подходящ за инспекции в зони със съществуващи или потенциални щети от влага. Разбира се, уредът може да се използва и независимо за други приложения, изискващи бързо и безразрушително измерване и визуализиране на температурните стойности на повърхности.

Допълнителна информация на английски език може да намерите тук.

     
Източник: PCE Instruments

Ключови думи: PCE Instruments   PCE-TC 25   инфрачервен термометър  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...