Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Луксметър с функция за регистриране на данни и PC интерфейс – PCE-174 от PCE Instruments

Лекият и компактен луксметър PCE-174 от PCE Instruments е идеален за мобилни измервания на осветеност. Поради широкия измервателен обхват до 400 000 lux уредът може да се използва и за измервания на открито при слънчева светлина и провеждане на изпитвания на работни места с изисквания за висока осветеност. Спектралната чувствителност на луксметъра е адаптирана към чувствителността на човешкото око по отношение на яркостта при дневна светлина.

Измерените стойности могат да бъдат визуализирани на дисплея или в SI единицата lux, или във фут-кандела, която се използва в англоезичния свят. Дисплеят се актуализира 1,5 пъти на секунда.

Външният светлинен сензор, който е свързан към преносимото устройство посредством кабел с дължина 95 cm, може лесно да бъде позициониран на мястото на измерване, дори и в затворени пространства. Когато не се извършва измерване или при транспортиране, сензорът може да бъде защитен от прах и повреди чрез предпазна капачка.

Отчетливата конфигурация на бутоните прави работата с PCE-174 лесна и бърза. Чрез натискането на бутон потребителят може да запази измервателните данни, да провери минималната и максималната измерена стойност към момента, да задържи визуализацията на настоящата измерена стойност или да активира показването на пиковата стойност. Специална функция е относителното измерване, при което измерените стойности се съотнасят към отчетена преди това сравнителна стойност. 

Практичният луксметър може да бъде използван и като регистратор на данни. За измерените до 16 000 стойности може да бъде избран интервал на запазване между 2 и 99 секунди. Това позволява да се регистрират светлинните условия на една локация в продължение на над две седмици. Резбованият отвор на задната страна на корпуса дава възможност за фиксиране на уреда по такъв начин, че показанията му да могат да бъдат отчетени лесно при непрекъснати измервания.

  • Луксметър с външен светлинен сензор 
  • Измервателен обхват до 400 000 lux/40 000 фут-кандели
  • Спектрална чувствиетлност в съответствие с Международната комисия по осветление (CIE)
  • Функция за показване на минимална, максимална, пикова стойност и задържане на стойност
  • Съпоставяне на относителни стойности към измерена стойност
  • Регистриране на данни и ръчно запазване
  • Със софтуер за персонален компютър и кабел за пренос на данни 

Луксметърът PCE-174 от PCE Instruments се отличава преди всичко с широкия си измервателен обхват, лесната си експлоатация и практичните опции за оценка. След инсталиране на софтуера, настоящите или запазените измервателни данни могат лесно да бъдат прехвърлени на компютър посредством кабела за пренос на данни за последващ анализ и оценка.

Повече информация (на англ. език) може да намерите тук.

     
Източник: PCE Instruments

Ключови думи: PCE Instruments   PCE-174   луксметър   измервателни уреди  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...