Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Монбат усъвършенства технологиите за оловно-киселинни батерии в сътрудничество с ЕААБ - 02.08.2021

02.08.2021   |   Начало»Бизнес
 

Монбат се присъедини към Европейския алианс за акумулаторните батерии (ЕААБ). Инициативата е създадена от Европейската комисия през 2017 г. в подкрепа на иновативните решения и насърчаването на производствените мощности в Европа. Инициативата се управлява от InnoEnergy, която работи в сферата на устойчивите енергийни решения.

Основни линии в сътрудничеството с ЕААБ ще бъдат усъвършенстването на технологиите за оловно-киселинни батерии, приложението на авангардни нанотехнологии с цел подобряване на експлоатационните им характеристики и удължаване на живота им, както и създаването на условия за конкурентоспособно производство на литиево-йонни системи от батерии за различни транспортни и индустриални цели, посочват от компанията.

ЕААБ е платформа за сътрудничество между всички заинтересовани страни, които участват във веригата на стойността в производството на батерии. Освен Европейската комисия, в нея членуват всички държави членки на ЕС, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и над 600 други организации – производители, стартъп компании, академични институции и др. Основната цел на алианса е да се изгради силна паневропейска индустрия за производство на батерии, която ще даде възможност на Европа да се включи като силен конкурент в глобалния пазар на батерии, който се очаква да достигне оборот от 250 млрд. евро през 2025 г.

     
Източник: Монбат; Снимка: InnoEnergy

Ключови думи: Монбат   ЕААБ   оловно-киселинни батерии   ЕИБ   ЕС  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...