Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Кое решение е по-добро – замяна на батерията или бързо зареждане?

23.08.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Бавното зареждане на батериите и ограниченият брой зарядни станции са сред основните пречки пред по-широкото разпространение на електромобилите. Станциите за бързо зареждане в момента са най-популярният начин за увеличаване на капацитета на електрическите превозни средства. Допълнителното електропотребление обаче може да доведе до твърде голямо натоварване на електропреносната мрежа, което насърчава обмислянето на други възможни решения на проблема, като например замяна на батериите, се посочва в нов анализ на Lux Research. Въпреки че концепцията за замяна на батериите се провали преди близо десетилетие, сега отново се обмисля прилагането й от таксиметрови компании в градска среда.
 
Според Lux Research методът със замяна на разредената батерия със заредена може да предложи решение на два основни проблема при бързото зареждане. При замяната на батерията изтощената батерия може да се зарежда бавно, за да се минимизира натоварването на електропреносната мрежа и влошаването на състоянието на батерията, като при това позволява по-бързо увеличаване на капацитета на електромобилите.
 
Анализът на Lux Research показва, че замяната на батерията е по-конкурентното решение за големи автопаркове. В Китай този метод е най-евтиното и бързо решение за електромобилите, дори и за малки паркове от само 100 автомобила, докато в Европа разходите са приблизително еднакви. Китай утвърждава позицията си на лидер в прилагането на тази технология и ще остане най-обещаващият пазар за нея. Заради комбинацията от благоприятни икономически условия, наличието на местни компании, които предлагат технологията, и благосклонната държавна политика, развитието на тази дейност в региона е водещ индикатор за възможностите за прилагането й в други части на света.
 
С увеличаването на мрежата за замяна на батерии възникват и нови възможности за намаляване на разходите. Докато станциите за бързо зареждане са внедрявани и подобрявани през последното десетилетие, технологията на замяна на батерията все още е в начален етап на развитие с бързо увеличение на инсталациите през последните две години.

     
Източник: Lux Research; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Lux Research   електромобили   зарядни станции   батерии  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...