Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Стартира изграждането на зарядните станции за новите електрически автобуси на Бургас

20.09.2021   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

С официална церемония в Бургас бе даден стартът на строително-монтажните работи за изграждане на инфраструктурата за ведомствени станции за зареждане на електрически автобуси, предназначени за масовия градски транспорт в морския град.

В рамките на проекта, изпълняван от Бургасбус в партньорство с община Бургас, ще бъдат доставени и въведени в експлоатация общо 56 броя електрически автобуса за нуждите на обществения транспорт.

Монтирането на зарядните станции е една от съпътстващите дейности по проекта, с изпълнението на който се очаква повишаване на качеството на транспортната услуга, както и атрактивността на градския транспорт сред жителите и гостите на община Бургас.

На територията на автобусното депо на Бургасбус на ул. "Индустриална" №1 са проектирани и ще бъдат изградени общо 44 броя зарядни станции, захранването за които ще се осъществява посредством два нови трафопоста с обща мощност до 3200 kVА. В това депо ще се зареждат 10 броя 18-метрови електрически съчленени автобуса и 34 броя 12-метрови електрически автобуса тип "соло".

На територията на тролейбусното депо на Бургасбус в ж.к. "Меден рудник" са проектирани и ще бъдат изградени общо 12 зарядни станции за 12 броя 9-метрови електрически автобуса, които ще се захранват от свободната мощност на собствена токоизправителна станция на дружеството.

Проект "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт" се финансира от Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020. Общата му стойност възлиза на 82 000 лв. и предстои да бъде финализиран през лятото на 2023 г.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: електрически автобуси   зарядни станции  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...