Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Световният пазар на зарядни станции за електромобили ще надхвърли 142 млрд. щатски долара до 2028 г.

04.10.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Световният пазар на зарядни станции за електромобили ще достигне 142,47 млрд. щатски долара до 2028 г., отбелязвайки годишен ръст от 37,51% през периода от 2021 г. до 2028 г., сочат данни, публикувани от Market Research Future (MRFR). През 2020 г. световният пазар възлиза на 15,42 млрд. щатски долара.

Нарастващите в целия свят държавни инвестиции в зарядна инфраструктура и стимулите за потребителите са предпоставка за увеличаване на приходите и географското присъствие на производителите на оригинално оборудване.

Пазарът в Тихоокеанския регион се очаква да расте с най-бързи темпове благодарение на голямото търсене на електромобили и агресивните реформи в страни като Китай, Япония и Южна Корея и усилията им да насърчат разрастването на зарядната инфраструктура. Същевременно пазарите в Северна Америка и в Европа ще растат, подпомогнати от правителствени стимули и нарастващото търсене в сегмента на станциите за бързо зареждане.

Въпреки това обаче фактори като високите разходи за начални инвестиции за бързо зареждане, необходимостта от по-добри батерии, по-дългото време за зареждане на електромобилите в сравнение с автомобилите, зареждани с изкопаеми горива, непълната съвместимост на технологиите, възможностите на електропреносните мрежи и по-високите цени на електромобилите в сравнение с традиционните автомобили може да забави растежа на световния пазар на зарядни станции за електромобили.

Водещите играчи на пазара остават Siemens, Schneider Electric, ABB, Leviton Manufacturing Co, Tesla, Eaton, EVgo Services, ChargePoint, The New Motion и Webasto Group.

     
Източник: MRFR; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядни станции   зарядна инфраструктура   електромобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...